Brenda is geboren en getogen op Het Bildt, een eigenzinnige gemeente nabij het wad.

Al jong had het wad een aantrekkingskracht op haar. Als kind speelde ze vaak op het wad. De liefde voor het wad bleef ook toen ze ouder werd.

Altijd al was de wens er om te schilderen. Het duurde echter tot haar 35e levensjaar eer ze de rust en tijd kon vinden om te beginnen.

Aan inspiratie geen gebrek.....

Haar werk kenmerkt zich door een grove, ruwe aanzet waarbij ze veelvuldig gebruik maakt van het paletmes en andere materialen/gereedschap. Hierbij maakt ze ook gebruik van wat de natuur en omgeving haar geeft. Ze verwerkt het slik van het wad en andere vondtsten soms in haar werk. Al naar gelang het onderwerp kiest ze de ene keer voor veel kleur, een andere keer voor meer aardse tinten. Het wad is een veelvoorkomend thema in haar schilderijen. 

Maar ook de mens zelf is een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar.Voorbeelden hiervan zijn te zien in o.a haar naakten. Een uitsnede van het vrouwlijk lichaam, geschilderd in sobere tinten. Het lichaam vertelt haar eigen verhaal in 'de Naakte waarheid'.

Het fotograferen heeft ze opgepakt sinds ze in 2011 opnieuw aan de Oude Bildtdijk is komen te wonen. De prachtige luchten en het feit dat ze op loopafstand van het wad woont maakt dat ze er regelmatig met de camera op uit trekt. Ze probeert het wad in al zijn sferen te laten zien.

De foto's die ze maakt zijn vaak een weergave van de sfeer zoals zij die op dat moment ervaart. Sommige laten zich heel mooi vastleggen in een schilderij, iets wat ze dan ook regelmatig doet.

De verstilling en schoonheid van de omgeving wil zij graag in al haar facetten aan mensen laten zien.